Valkas reģiona “Skaļās lasīšanas” finālā uzvar Smiltenes vidusskolas skolniece

Valkas reģiona “Skaļās lasīšanas” fināls – 2. kārta šogad norisinājās 18. aprīlī Smiltenes vidusskolas bibliotēkā. Uz konkursa 2. kārtu bija izvirzīti 15 skaļie lasītāji.

Šogad “Skaļās lasīšanas” finālā uzvarēja Smiltenes vidusskolas 5.b klases skolniece Annija Pelēce.

Sacensību dalībnieki ieradās nobijušies un satraukušies. Kaut arī mazliet atslābināties palīdzēja pagājušā gada čempiona uzruna, pirmie smaidi parādījās tikai pēc uzstāšanās.

2023. gadā finālā Rīgā, tiekoties 30 reģionāliem lasīšanas čempioniem no visas Latvijas, kā labākais no labākajiem tika atzīts Valkas un Smiltenes novada pārstāvis Smiltenes vidusskolas šobrīd jau 6. klases skolēns Hugo Pakalns. Hugo lasītājus mierināja un teica, ka uzvarēt ir iespējams, jo viņam tas izdevās. Viņš arī apsveica dalībniekus ar uzvaru savā skolā.

Citējot Valkas un Smiltenes novada Skaļās lasīšanas kuratores Unas Grāves teikto: ““Nacionālās skaļās lasīšanas sacensība” ir konkurss, kurā skolēni pilnveido prasmes izvēlēties sev interesantu literatūru skaļai lasīšanai. Konkurss sekmē interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedē bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicina lasītprieku.”

Šogad “Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības” konkursa norisē ir izmaiņas. Iekļauta papildus kārta – starpfināli Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē un Latgalē. Labākie trīs katra novada skaļie lasītāji iegūs iespēju pārstāvēt savu reģionu un novadu 5. oktobrī valsts finālā Rīgā.

Priecājamies par mūsu skolas 5.b klases skolnieci Anniju Pelēci, kura vienīgā tika izvirzīta uz nākamo, Vidzemes reģiona kārtu. Apsveicam viņas skolotāju Inesi Lipstoku! Vēlam Annijai veiksmi Vidzemes zonas starpfinālā!

Raksts un foto: skolas bibliotēkas vadītāja Inguna Kudlāne, Ance Andrējeva – Empele

Komentēt